Bodegas Y Vinedos Quaderna Via s.L.

Spania/Navarra

Bodegas Quaderna Via ble etablert i 1998 av brødrene Jorge og Raul. På den tiden dyrket de mest druer for andre, men en liten del beholdt de for å produsere økologisk og etter egen filosofi. Storebror Raul sendte sin yngre bror Jorge på 19 år(!) til Tyskland for å presentere denne vinen. På den tiden var Tyskland ett av få markeder med interesse for økologisk vin. Interessen økte raskt, og i 2002 bygde de sin bodega og begynte å produsere utelukkende for seg selv. I dag har de 140 ha i ulike deler av Navarra, er blant de fremste på spansk økologisk vin og høster priser for sine produkter.
Raul er vinmakeren, og filosofien er å ivareta naturen og ha så naturlige prosesser som mulig. Blant annet spontanfermenteres all vin, det benyttes altså ingen kommersiell gjær, kun naturlig. De er også svært moderate med fatbruk, og vinen ligger kun 3 måneder på brukte, franske fat. De er først og fremst opptatt av å lage upretensiøs vin av høy kvalitet, og ikke av å bli definert av å produsere økologisk. At vinen er økologisk er forøvrig noe de ser på en som en bonus. De etterstreber hele tiden utvikling og innovasjon, og ønsker ikke å la noe være uprøvd. Fra 2019 kunne de også med stolthet presentere seg som produsent av 100% biodynamisk vin.

Brødrene liker å leke og er svært lite konvensjonelle. I 2013 kjøpte de på impuls en varmluftsballong som deres godt voksne medarbeider Adolpho ble utnevt og sertifisert pilot for. Heldige besøkende får være med opp på en luftetur dersom været tillater det.

Drikke fra denne produsenten

Ingen drikke tilgjengelig.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.